Messi medijski vrijedniji od Ronalda
Cristiano Ronaldo i Leo Messi

Prema istraživanju

Messi medijski vrijedniji od Ronalda

Cristiano Ronaldo možda je najskuplji fudbaler svijeta u ovom trenutku, ali Argentinac u redovima Barcelone Lionel Messi nadmašuje ga po medijskoj vrijednosti.

Naime, takav je razultat dalo istraživanje skupine španskih stručnjaka sa univerziteta Navarra u Pamploni. Prema njihovom istraživanju, Ronaldo je i dalje ostao najskuplji igrač, a vrijednost mu je procijenjena na 82 miliona eura, što je 12 miliona manje nego li je Real Madrid platio Manchester Unitedu. Drugi i treći na listi najskupljih igrača su Lionel Messi (80 miliona eura) i Fernando Torres (67 miliona eura).

Messiju je “za dlaku” pripao vrh liste po medijskoj popularnosti i to radi pobjede Barcelone u finalu Lige prvaka nad Manchester Unitedom (2:0) i činjenice da je Argentinac postigao gol.

U kategoriji medijskih najpopularnijih ekipa Barcelona je 86,2 boda, to jest za 0,2 boda više nadmašila Manchester United, a u kategoriji najpopularnijih menadžera vrh je pripao Sir Alexu Fergusonu (Manchester United) ispred Josepa Guardiole (Barcelona).

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti