Messi: Mislio sam da mi je karijera gotova

Argentinac nakon lakše povrede

Messi: Mislio sam da mi je karijera gotova

Midhat Šljivak

Lionel Messi je na veliku radost svih navijača Barcelone protiv Benfice pretrpio samo lakšu povredu koljena, te bi na teren mogao već za vikend protiv Betisa.

Argentinac je pred kraj posljednje utakmice grupne faze Lige prvaka protiv Benfice ostao ležati na zemlji, a danas je za španske medije izjavio kako je pomislio da mu je karijera gotova, jer je bol bila nevjerovatna.

"Pomislio sam da mi  je to posljednji šut u karijeri. Osjetio sam veoma jaku bol u koljenu. Pokušao sam šutnuti loptu, ali jednostavno nisam imao snage", rekao je Messi.

Vilanova je u drugom poluvremenu utakmice protiv Benfice dao priliku Messiju kako bi dostigao rekord Gerda Mullera po broju golova u jednoj godini, ali je na kraju cijeli stadion ostao u šoku nakon što je na  nosilima iznesen sa terena.

Detaljne pretrage koje je fantastični Argentinac obavio pokazale su kako se ne radi o ozbiljnoj povredi, te će Messi biti vjerovatno spreman već za  narednu utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije