Messi na putu ka najvećem svih vremena ruši Pelea

Messi na putu ka najvećem svih vremena ruši Pelea

Fudbaler Barcelone Lionel Messi je hat-trickom protiv Deportiva postigao 71. gol u 2012. godini i nedostaje mu još pet da obori rekord legendarnog Brazilca Pelea.

Messi je sinoć popravio svoj najbolji rezultat iz 2010. godine, kada je od 1. januara do 31. decembra postigao 70 golova.

Davne 1959. godine Pele je uspeo da postigne 75 golova, 66 za Santos i devet za brazilsku reprezentaciju, dok je Messijev odnos trenutno 59:12 u korist katalonskog kluba.

Do kraja godine ima dovoljno vremena da obori rekord i istakne kandidaturu za najboljeg fudbalera svih vremena, iako mu je tek 25 godina.

Argentinac je ove sezone postigao 15 golova, od čega 11 u Primeri, a četiri puta je bio dvostruki strijelac - protiv Real Sociedada, Osasune, Getafea i najvećeg rivala madridskog Reala.

Nakon utakmice u La Koruni, Messi je po povratku u Barcelonu otišao pravo u bolnicu gdje očekuje da se njegova vjerenica uskoro porodi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.