Messi najbolji igrač

Klupsko Svjetsko prvenstvo

Messi najbolji igrač

Adnan Beganović

Argentinski reprezentativac u dresu Barcelone, Lionel Messi, proglašene je za najboljeg igrača klupskog Svjetskog prvenstva na kojem je njegova momčad došla do titule.

Messi je sjajnim igrama ponovo oduševio sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu i sasvim zasluženo je ponio epitet najboljeg igrača turnira (Golden ball), dok je "Srebrenu loptu" osvojio igrač Estudiantesa Juan Sebastian Veron, a "Bronzanom loptom" nagrađen je Xavi.

Najbolji strijelac turnira je brazilski fudbaler Denilson, koji je za svoje Pohang Steelerse postigao 4 pogotka u tri susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.