Messi odobrio: Barca dovodi novo pojačanje?

Mahrez na Nou Campu?

Messi odobrio: Barca dovodi novo pojačanje?

Endin Čaušević

Navijači Barcelone još uvijek s nestrpljenjem očekuju ljetna pojačanja koja su čelnici katalonskog kluba najavili prije nekoliko sedmica.

Barcelona će ovog ljeta napraviti mali remont ekipe i sigurno je da će na Nou Camp stići nekoliko novih pojačanja. Naravno, neminovno je da bude i odlazaka i otprilike se već zna na koje igrače Ernesto Valverde neće računati. O tome ko će doći u Barceloni špekuliše se veću dugo vremena, a u tim pričama našlo se i novo ime.

Katalonski Sport objavio je danas da će Barcelona ovog ljeta najvjerovatnije dovesti igrača Leicestera, Riyada Mahreza. Alžirski reprezentativac se prošle sedmice objavio saopštenje u kojem je jasno rekao da želi napustiti King Power stadion i karijeru nastaviti u nekom od klubova koji će naredne sezone igrati u Ligi prvaka.

Kako piše Sport, Barcelona je stupila u kontakt s ovim igračem kojem je san da jednog dana zaigra u ovom klubu. Navodno, transfer bi se uskoro trebao ozvaničiti jer je dozvolu za ovo pojačanje dao i Lionel Messi. Poznato je da se čelnici Barce redovno savjeruju s Argentincem što se tiče dovođenja novih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi