Messi opet bez gola, ali uz dvije asistencije

Argentina s 3:1 bolja od Nigerije

Messi opet bez gola, ali uz dvije asistencije

Edmir Škorić

U Dhaki je argentinska nogometna reprezentacija, u prijateljskoj utakmici, ugostila Nigeriju i na kraju slavila s 3:1.

Nakon pobjede u Kolkati protiv Venecuele (1:0), Gaučosi su i u drugoj prijateljskoj utakmici nakon nastupa u Copa Americi ostvarili pobjedu. Ovoga puta u duelu sa Nigerijom.

Novi argentinski selektor Alejandro Sabella ubilježio je još jednu pobjedu. Ponovo najbolji nogometaš svijeta, Barcelonin Lionel Messi, nije bio strijelac u dresu Argentina, no stoga je pobjedi doprinio sa dvije asistencije.

Realov dvojac Higuan i Di Maria zabili su u 24. i 26. minuti, ali je Nigerija uspjela početkom drugog dijela smanjiti preko Obasija.

Pobjedu je Argentini osigurao Echiejile, igrač Nigerije, autogolom u 65. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti