Messi opet ispred Ronalda: Argentincu nagrada Onze'dOr

Messi četvrti put zaredom najbolji

Messi opet ispred Ronalda: Argentincu nagrada Onze'dOr

Adnan Beganović

Sjani argentinski fudbaler, Lionel Messi. četvrtu godinu zaredom osvojio je nagradu Onze d'Or koju francuski magazin Onze Mondial dodjeljuje najboljem fudbaleru iz evropskih klubova.

O najboljem fudbaleru u evropskim klubovima odlučuju čitaoci Onze Mondiala, a za Barceloninog majstora ove godine glasalao je 47.45 posto sudionika ankete.

Na drugom mjestu završio je portugalski reprezentativac i igrač Reala, Cristiano Ronaldo, sa 27.95 posto glasova, Radamel Falcao, napadač Atletico Madrida je treći sa 6.1. posto glasova.

Iza pomenute trojke ostali su Karim Benzema, Mesut Oezil i Xavi, a treba dodati da je Messi četvrtim naslovom prestigao nekadašnje francuske reprezentativce Michaela Platinija i Zinedinea Zidanea, koji su po tri puta zaredom osvajali ovu prestižnu nagradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.