Messi: Osvojit ću SP sa Argentinom

Messi: Osvojit ću SP sa Argentinom

Edmir Škorić

Barcelonina zvijezda Lionel Messi vjeruje da će u dogledno vrijeme osvojiti Svjetsko prvenstvo sa Argentinom.

Argentina dugo vremena nije ništa osvojila, ali generacija koju predvodi Lionel Messi mogla bi to promijeniti. I sam Messi vjeruje da će se to doista i dogoditi.

"Želim osvojiti nešto sa reprezentacijom više nego itko drugi, i to ću i učiniti. Ne znam zašto, ali znam da ću osvojiti Svjetsko prvenstvo. To će vrijeme doći, a ja ću u njemu neizmjerno uživati. Nešto mi govori da ću osvojiti", rekao je Messi novinarima u rodnoj Argentini.

Messiju je ovo drugi nastup na Copa Americi. Prvog se nerado sjeća, jer je prije četiri godine njegova reprezentacija u finalu poražena od Brazila. Ovaj put očekivanja su velika, posebno zbog činjenice da Gaučosi igraju kod kuće. Od tada se Barcelonin napadač puno promijenio.

"Osjećam kako sam se puno promijenio. Sazrio sam, i sada je moje vrijeme".

Inače, na ovogodišnjoj Copa Americi Argentina igra u grupi A sa Bolivijom, Kolumbijom i Kostarikom. Prvi susret igraju u subotu ujutro protiv Bolivije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti