Messi otkrio šta misli o Cristianu Ronaldu
Foto: EPA

Vječiti rivali

Messi otkrio šta misli o Cristianu Ronaldu

Zvijezda Barcelone Lionel Messi ističe da svog vječitog rivala Cristiana Ronalda smatra fenomenalnim igračem, te da nema ništa negativno reći na račun Portugalca, iako su njih dvojica velika konkurencija jedan drugome.

"Nas dvojica svake godine pokušavamo postići najviše što možemo sa našim ekipama, a sve ostalo o čemu se priča ne smatram važnim. On je fenomenalan igrač koji posjeduje puno kvaliteta. Čitav svijet to zna, i zato je jedan od najboljih na planeti."

Messi smatra i da su Ronaldo i on jedan drugome velika motivacija za stalni napredak. Ipak, Portugalac je ove sezone bio dosta uspješniji od fudbalera Barcelone, osvojivši sa svojim Real Madridom Ligu prvaka, ali i titulu prvaka Španije, dok je Messijeva Barcelona stigla "samo" do trofeja pobjednika Kupa Kralja.

Ronaldo je, barem kada je Liga prvaka u pitanju, prestigao Messija i u golgeterskom učinku. On je tako sa dva gola u finalu ovog takmičenja došao do cifre od 12 pogodaka u ovosezonskom izdanju Lige prvaka, dok je Messi postigao 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi