Messi pauzira najmanje 15 dana
Argentinac na nosilima napustio travnjak

Prema prvim informacijama

Messi pauzira najmanje 15 dana

Edmir Škorić

Ponajbolji nogometaš svijeta, Argentinac Lionel Messi povrijeđen je u večerašnjem trijumfu njegove Barcelone nad Atleticom u Madridu (1:2).

Do povrede je došlo u samom finišu utakmice, kada je češki reprezentativac Tomaš Ujfalusi startao na Messija, kojeg su na nosilima izveli sa travnjaka Vicente Calderona.

Da se radi o težoj povredi pokazala je i grimasa na licu katalonskog "čarobnjaka", a trener Pep Guardiola kazao je kako se radi o "frakturi ligamenta desnog skočnog zgloba i više će se znati sutra".

Kako pišu španski internet portali, Messi će pauzirati najmanje 15 dana, te će propustiti oglede sa Sporting Gijonom, Mallorcom, te Athletic Bilbaom u Primeri, kao i gostovanje Rubin Kazanu u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.