Messi ponovo junak Barcelone

Katalonci uz dosta muke savladali Malagu

Messi ponovo junak Barcelone

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas su uz dosta muke stigli do pobjede na gostovanju protiv Malage (2:1).

Barca je u okviru 21. kola španske Primere danas teže od očekivanog stigla do tri boda na gostovanju protiv Malage. Katalonci su do vodstva stigli nakon 64 sekunde utakmice kada je na asistenciju Suareza mrežu domaćih zatresao Munir.

Ipak, nakon primljenog gola Malaga je bila bolji protivnik na terenu. U 16. minuti sjajnu šansu imao je Castro, ali je nakon udarca sa vrha kaznenog prostora pogodio stativu. U prvom dijelu utakmice odbrana Barce bila je katastrofalna, a to je Malaga iskoristili u 32. minuti. Castro je asistirao Juanpiju, a on je bez problema pogodio sa 1:1.

Pred sami finiš prvog poluvremena sjajnu šansu imala je Barcelona da stigne do novog vodstva. Nakon udarca Munira Kameni je loptu odbio do Messija, ali je udarac Argentinca u posljednji trenutak izblokirao štoper domaće ekipe.

Međutim, samo šest minuta u drugom poluvremenu bilo je potrebno Barceloni da ponovo povede. Adriano je uputio sjajan centaršut, a odličan gol postigao je Lionel Messi koji se na taj način iskupio za promašaj u prvom dijelu utakmice.

Malaga je do kraja imala jednu šansu da ponovo izjednači, ali je udarac Camacha na sjajan način odbranio golman Barcelone Claudio Bravo.

Barcelona je prva na tabeli španske Primere sa 48. bodova, dok je Malaga na 12. mjestu sa 24 boda.

Primera, 21. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Malaga - Barcelona 1:2


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije