Messi prestigao legendarnog Raula

Postigao novi gol u Ligi prvaka

Messi prestigao legendarnog Raula

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone igraju na gostovanju protiv Manchester Cityja meč grupne faze Lige prvaka.

Katalonska ekipa do prednosti stigla je u 21. minuti utakmice kada su Messi i Neymar odigrali fenomenalnu kontru. Na kraju je Brazilac bio asistent, a mrežu Manchester Cityja zatresao je Messi.

Ovo je bio 499 gol Messija u 541. utakmici za Barcelonu. Messi je ovim pogotkom prestigao legendarnog Raula, te je sada najbolji strijelac Lige prvaka što se tiče grupne faze sa 54 gola. Raul je u svojoj karijeri postigao jedan gol manje.

Do kraja utakmice na Etihadu ostalo je još drugo poluvrijeme, te je ovo prilika da Messi postigne i svoj 500. gol za katalonsku ekipu.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi