Messi propušta Brazil ili Sporting Gijon?

Messi propušta Brazil ili Sporting Gijon?

Edmir Škorić

Lionel Messi nije nastupao u pobjedi Argentine nad Rusijom zbog povrede, no unatoč tome ovaj igrač će biti spreman za Barceloninu utakmicu protiv Shakhtara u okviru UEFA Superkupa. Ipak, Messi nije siguran da li će igrati ligašku utakmicu protiv Sporting Gijona.

Katalonski klub sastat će se sa Shakhtarom 28. augusta, gdje će se ova dva tima boriti za UEFA Superkup. Barca kao aktuelni osvajač Lige Prvaka, i Ukrajinci kao prošlogodišnji osvajači Kup UEFA imaće priliku da se okite još jednom titulom.

Unatoč mogućnosti da zaigra u obje utakmice, Lionel Messi otkrio je kako želi propustiti ligašku utakmicu protiv Sporting Gijona, budući da će njegova Argentina igrati protiv Brazila u okviru kvalifikacija za SP.

"28. augusta ja ću biti na evropskom Superkupu, nema sumnje. Problem ja naredna utakmica koja se podudara. Zato sam već razgovarao sa trenerom Guardiolom i selektorom Diego Maradonom, vidjet ću da putujem u Argentinu odmah poslije meča protiv Shakhtara."

"Srećom, Pep je vrlo inteligentna osoba i imamo odlične odnose. Još uvijek se moramo sastati i porazgovarati što je najbolje za sve."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti