Messi protiv Kraljeva lovi rekord legendarnog Di Stefana

Argentinac bi mogao do novog rekorda

Messi protiv Kraljeva lovi rekord legendarnog Di Stefana

Midhat Šljivak

Real Madrid i Barcelona sutra će odigrati jedan od najvećih derbija svijeta El Clasico u prvom susretu polufinala Kupa kralja.

Zvijezda Barcelone, Lionel Messi, ne prestaje rušiti rekord za rekordom, a sutra će protiv Kraljeva na Santiago Bernabeu, imati mogućnost da sruši još jedan.

Radi se o rekordu po broju postignutih golova u El Clasicu, kojeg već gotovo 50 godina drži još jedan legendarni Argentinac, Alfredo Di Stefano. On je u dresu Reala od 1953. do 1964. godine postigao 18 golova u El Clasicu, dok je Messi od 2005. godine do danas postigao ukupno 17 golova Realu.

Messi je ove sezone već postigao četiri gola Realu. Dva u Superkupu i dva u prvenstvu Španije, a ukoliko bi sutra postigao dva gola, bio bi najbolji strijelac u historiji jednog od najvećih derbija svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije