Messi protiv Osasune srušio još jedan rekord

11 utakmica bio strijelac

Messi protiv Osasune srušio još jedan rekord

Najbolji igra svijeta Lionel Messi večeras je sa čak četiri gola potopio Osasunu, te ponovo oborio rekord.

Naime, Messiju je utakmica protiv Osasune bila 11. uzastopna na kojoj je postigao gol, te je srušio rekord koji su zajedno držali Ronaldo i Marian Marin.

Nevjerovatna serija čudesnog Argentinca krenula je još 11. novembra prošle godine, kada je Barcelona igrala protiv Mallorce, a Messi je bio strijelac. Nakon toga je zaredao i redom tresao mreže Zaragoze, Levantea, Athletic Bilbaa, Betisa, Atletico Madrida, Valladolida, Espanyola, Malage, Real Sociedada i večeras Osasune i to četiri puta.

Barcelona u narednom kolu Primere gostuje na Mestalli kod Valencije, te će Messi imati priliku dodatno popraviti svoj rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.