Francuzi objasnili zbog čega je odlazak Messija u PSG nemoguća misija

Finansijski to nije moguće izvesti

Francuzi objasnili zbog čega je odlazak Messija u PSG nemoguća misija

E. Čaušević

Lionel Messi lagano se vraća u pravu formu nakon lošeg početka sezone u Barceloni.

Messi je sinoć zabio dva gola u pobjedi Katalonaca protiv Granade (0:4), te je pokazao da se vraća u formu. Argentinac je loše ušao u sezonu nakon svih trzavica koje su se dešavale kada je ljetos zatražio raskid ugovora.

No, na kraju je ostao u Barceloni i očito da je bilo potrebno malo vremena da se fokusira samo na fudbal. Messi na ljeto može da besplatno napusti klub jer mu ističe ugovor, a najviše se povezuje s Manchester Cityjem i PSG-om.

Mnogi vjeruju da je City favorit za dovođenje Messija ukoliko on odluči da neće ostati u Barceloni, ali PSG se uključio u borbu i pokušavaju preko Neymara da nagovore Argentinca da dođe u Pariz.

PSG želi da ujedini u napadu Messija, Neymara i Mbappea što bi zaista bilo nevjerovatno. No, francuski mediji pišu da će to biti nemoguća misija za Parižane zbog finansija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kao i svi klubovi širom svijeta i PSG je doživio udarac zbog pandemije, a plata za Messija bi ih previše opteretila. Piše da da Messi želi platu od čak 60 miliona eura, a treba dodati da Neymar zarađuje već 30 miliona eura godišnje. Također, i Mbappe će uskoro potpisati novi ugovor i dobit će sigurno veću platu.

Zbog toga zvuči nemoguće da će PSG za njih trojicu samo na plate trošiti oko 120 miliona eura godišnje. Finansijski to nije moguće, ali očito je da će Parižani barem pokušati to da ostvare.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Samo polahko propašće te vi ko Bugarska. Čuj 30 mil. Neymaru godišnje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi