Messi: Volio bih da Zlatnu loptu osvoje Xavi ili Iniesta

"Između mene i Ronalda postoji samo poštovanje"

Messi: Volio bih da Zlatnu loptu osvoje Xavi ili Iniesta

A. Haznadarević

Još uvijek najbolji igrač svijeta po izboru FIFA-e i uglednog sportskog magazina L' Equipe Lionel Messi, priznao je da bi volio da neko od njegova dva saigrača osvoji ovu laskavu titulu umjesto njega.

Messi je ponovo prvi kandidat za osvajanje ove nagrade, a najveći protukandidat mu je Cristiano Ronaldo, sa kojim, kako kaže, nema nikakvih problema, te za svu negativnu klimu oko njih dvojice krivi medije.

"Nemam nikakvih problema s Cristianom. Sve to dolazi od medija. Nikad se nisam takmičio ili borio protiv njega. Između nas ne postoji nikakva mržnja, već samo poštovanje. No, ipak bih volio da Zlatna lopta ode u ruke Xaviju ili Iniesti, koji već godinama osim s klubom osvajaju i reprezentativne naslove", priznao je Argentinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.