Messiju Argentina nije favorit na SP-u

Engleska, Španija i Brazil...

Messiju Argentina nije favorit na SP-u

Edmir Škorić

Argentinac Lionel Messi kao svoje glavne favorite za nadolazeće Svjetsko prvenstvo vidi selekcije Engleske, Španije i Brazila.

Činjenica je da Argentina nije briljirala tokom kvalifikacionih susreta, pa (po)najbolji igrač Gaučosa, Lionel Messi, smatra da Argentina nije jedan od glavnih favorita.

"Mislim da su u ovom trenutku najjače reprezentacije Španjolska, Engleska i Brazil. Sve te momčadi igraju dobro i jednostavno, a osim toga lako su prošli kvalifikacije", kazao je Messi za CNN International.

Messi puno bolja zdanja pruža u dresu španjolske Barcelone, zbog čega je bio na meti mnogih kritičara u svojoj matičnoj zemlji.

"Ljudi imaju svoja mišljenja i ja ih poštujem. Prva sam osoba koja želi napraviti dobar rezultat sa nacionalnim timom i igrati kao i u Barceloni. Znam da je ovo zaista dobra prilika za mene i pokušat ću to učiniti. Ali, Barelona i Argentina imaju različit stil igre. U Barceloni igramo više u sredini i tako imam više posjed lopte u svojim nogama te sam bliže golu. Imao sam sreću da postižem i puno golova", dodaje najbolji nogometaš svijeta.

Argentinac je za kraj istakao dobar odnos sa selektorom, Diego Armando Maradonom.

"Istina je da sam se uvijek divio Maradoni. Čak i prije nego je postao naš selektor. Sada kada ga imam za selektora, on mi je još bliže i daje mi puno više povjerenja nego ranije".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.