Messiju nagrada Di Stefano
Messi nastavlja kupiti nagrade

Primera Division

Messiju nagrada Di Stefano

Lionel Messi je dobio nagradu "Alfredo Di Stefano" za najboljeg igrača Španije koju tradicionalno svake godine dodjeljuje sportski list Marca. Messi je nagradu primio iz ruku svog selektora Diega Maradone.

Messi osvaja nagrade kao i njegova Barcelona, rekao je na dodjeli direktor Marce Eduardo Inda. Nagradu dodjeljuje list Marca svake godine, a nagrada se dodjeljuje prema izboru žirija koji je sastavljen od nekoliko vrhunskih bivših nogometaša Španije i svijeta, te vodećih novinara jednog od najutjecajnijih sportskih listova na svijetu.

U ovogodišnjem žiriju bili su Di Stefano, Jorge Valdano, Andoni Zubizareta, Fernando Hierro, Emilio Butragueno, Luis Aragones, Luis Suarez, Johan Cruyff, Zinedine Zidane i  još mnogi drugi istaknuti nogometni radnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.