Predsjednik prodaje italijanski klub za samo jedan euro: "To je moj posljednji ljubavni čin"

Messina na prodaju

Predsjednik prodaje italijanski klub za samo jedan euro: "To je moj posljednji ljubavni čin"

E. Škorić

Neobična priča nam dolazi iz Italije. Peter Sciotto odlučio je da proda klub ACR Messina za samo jedan euro, što je vrijednost koju svako može da plati.

On je najprije odlučio da Messinu spasi ispadanja iz Serije C, a onda je izrazio spremnost da preda vlasništvo nad klubom nekom drugom.

"Do danas nisam dobio službenu ponudu za kupnju Messine, samo nekoliko telefonskih poziva sa određenim informacijama. Moj cilj je bio zadržati klub u Seriji C i onda otići. S ogromnim žaljenjem, nakon pet godina na čelu Messine, ponavljam svoju spremnost da ovdje završim svoj put kao vlasnik, pa sam odlučio prodati klub za simboličnu cifru od jednog eura. To je moj posljednji čin ljubavi", poručio je Sciotto.

Također je naglasio da je dao roka potencijalnim kupcima do 12. juna (nedjelja), nakon čega će donijeti sljedeće odluke, makar one, kako je rekao, bile i bolne.

A.C.R. Messina je osnovan davne 1900. godine. Bio je prvak Serije B 1963. godine, a posljednji put je u Seriji B igrao u sezoni 2003/04, nakon čega je uglavnom bio u Seriji C.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi