Mesut Ozil rekao NE i postao izdajica: "Sramoto jedna!"

Ne želi manju plaću

Mesut Ozil rekao NE i postao izdajica: "Sramoto jedna!"

E. Škorić

Njemački veznjak Mesut Ozil odibo je smanjenje plaće i jedan je od trojice Arsenalovih nogometaša koji nisu pristali na 12 posto manju zaradu.

Arsenal je usljed pandemije koronavirusa kao i većina nogometnih klubova odlučio da smanji plaće svojim članovima. Ozil, koji zarađuje 400.000 funti sedmično, odbio je takav prijedlog, čime je izazvao bijes Piersa Morgana, velikog navijača Arsenala i TV voditelja.

"Srami se Mesute! Mladi igrači koji u usporedbi s tobom zarađuju sitniš su pristali na 12,5 posto manju plaću, a ti nećeš... Sramoto", napisao je Morgan.

"Zbog takvih kao ti uništen je ugled mnogim nogometašima. Ti zaslužuješ da ti se uništi ugled. Jedan si od najplaćenijih, a uglavnom sjediš i igraš PlayStation, a ne bi pristao na smanjenje. Sramoto", poručio je Morgan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bivši reprezentativac Njemačke je odigrao 23 utakmice i zabio je jedan gol uz tri asistencije, a nekoliko mjeseci unazad pisao se o njegovom odlasku iz Arsenala. Klub želi da ga se riješi, no Ozitu se ne ide, a nije ni čudno s obzirom na to koliko zarađuje na Emiratesu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

melee
covjek djeli vise novca u dobrotvorne svrhe nego iko drugi, koliko samo djece je izlejcio svojim novcem, podrzajem ga jer znam da ce opet te pare koje zadrzi uloziti na bolje mjesto nego arsenal.
7 1
Mmm
Meni ne dajes nista majmune, nego sutra na posao u 7 pusti se ti Mesuta i tisuca.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije