Metalac bez pobjede, Novi Pazar upisao drugu

JSL, 13. kolo

Metalac bez pobjede, Novi Pazar upisao drugu

Edmir Škorić

Nogometaši Novog Pazara upisali su drugu prvenstvenu pobjedu. I ovaj put su je ostvarili pred svojim navijačima.

Novi Pazar je d eklasirao Slobodu Sevjno s 4:0. U dosad 12 odigranih utakmica Novopazarci su postigli pet golova, a danas su znatno poboljšali taj učinak. Redom su protiv Slobode pogađali Vušljanin, Hadžibulić, Ademović i Stojanović.

Jedini bez pobjede u dosadašnjem dijelu sezone je Metalac, kojeg je s minimalnih 1:0 savladao OFK Beograd. Popović je u 66. minutu zabio za slavlje gostiju.

Vojvodina se pobjedom nad BSK Borčom vratila na treću poziciju. Novosađani su bili ubjedljivi, a u 4:0 pobjedi učestvovali su Merebašvili, Skuletić, Oumarou i Bojović. Svi oni postigli su po jedan pogodak.

Javor je do četvrte prvenstvene pobjede stigao kod kuće protiv Hajduka. Milović je doveo domaće u vodstvo u petoj minuti, Vidić u 63. povisio na 2:0, a utješni gol za Kuljane postigao je Paunović pet minuta prije kraja utakmice.

Od 18 sati na Marakani se igra "večiti" između Zvezde i Partizana, pa su sve ostale utakmice nekako u sjeni tog spektakla.

Jelen Superliga Srbije, 13. kolo:

Borča - Vojvodina 0:4 (Merebašvili 35 - penal, Skuletić 43, Oumarou 51, Bojović 60)
Javor - Hajduk Kula 2:1 (Milović 5, Vidić 63/ Paunović 85)
Metalac - OFK Beograd 0:1 (Popović 66)
Novi Pazar - Sloboda Sevojno 4:0 (Vusljanin 29 - p, Hadžibulić 40, Ademović 43, Stojanović 80)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.