Metalac ostvario prvu pobjedu

14. kolo Jelen Superlige

Metalac ostvario prvu pobjedu

Odigrane su četiri utakmice 14. kola Srbijanske Jelen Superlige. Najveće iznenađenje priredio je Metalac, pobijedivši Jagodinu u gostima.

Jagodina je na Gradskom stadionu dočekala ekipu Metalca, a gosti su odnijeli puni plijen, slavivši sa 0:2. Milan Svojić donio je prednost gostima, svojim golom iz 19. minute. Do kraja poluvremena, mreže su mirovale, da bi Srđan Simović donio konačno slavlje gostima u 69. minuti. Ovo je Metalcu bila prva ovosezonska pobjeda.

OFK Beograd je slavio na Omladinskom stadionu, protiv ekipe Novog Pazara, a konačan rezultat glasio je 3:0. Bosanskohercegovački internacionalac, Amer Osmanagić, pogađao je dva puta u prvom poluvremenu, da bi Mladen Popović postavio konačnih 3:0, u 58. minuti.

Spartak je u Subotici dočekao BSK Borču i slavio sa minimalnih 1:0, a Marko Mirić je bio jedini strijelac. Gostujuću pobjedu su ostvarili i nogometaši Smedereva, savladavši Javor u Ivanjici. 

Jelen Superliga, 14. kolo (subota):
Jagodina - Metalac 0:2 (Svojić 19, Simović 69)
Javor - Smederevo 0:1 (Milosavljević 59)
OFK Beograd - Novi Pazar 3:0 (Osmanagić 7, 20, Popović 58)
Subotica - Borča 1:0 (Mirić 35)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.