Metalist osigurao nokaut fazu EL
Marko Dević

Grupa G

Metalist osigurao nokaut fazu EL

Metalist Kharkiv plasirao se u nokaut fazu Evropske lige nakon što je na svom terenu savladao sa 3:1 bečku Austriju. U posljednjem kolu grupe G bit će odlučen drugi putnik u drugu fazu takmičenja, a u igri su AZ Alkmaar i Ausrtija.

Metalist Kharkiv plasirao se u nokaut fazu Evropske lige nakon što je na svom terenu savladao sa 4:1 bečku Austriju. U posljednjem kolu grupe G bit će odlučen drugi putnik u drugu fazu takmičenja, a u igri su AZ Alkmaar i Ausrtija.

Ukrajinski klub poveo je u 17. minuti golom Marka Devića. Sosa je uposlio ukrajinskog reprezentativca porijeklom iz Srbije, koji je postigao lijep gol. Gosti su prelijepim golom Floriana Medera izjednačili rezultat.

Međutim, Metalist je na odmor otišao sa prednošću. Edmar je nakon asistencije Devića rutinski pogodio. Papa Gueye je u 60. minuti glavom povisio prednost domaćih, da bi u posljednjim trenucima utakmice Jose Sosa postavio konačan rezultat.

Druga utakmica grupe G između Malmoa i AZ Alkmara završena je bez golova.






NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.