Metalist senzacionalno do prolaza u četvrtfinale

Golovima u zadnjih deset minuta

Metalist senzacionalno do prolaza u četvrtfinale

Midhat Šljivak

Olympiacos je od gotovog posla u susretu sa Metalistom napravio veresiju. Grci su večeras poraženi od ukrajinskog tima sa 2:1, te su na taj način ispali iz Europa lige.

Do vodstva su domaći stigli u 14. minuti kada je gol za 1:0 postigao Ivan Marciano. Imao je Olympiacos još nekoliko dobrih prilika u prvom poluvremenu, no na njihovu žalost čak četiri dobre prilike nisu iskoristili, te se na odmor otišlo sa samo jednim golom u mreži gostiju iz Kharkiva.

Drugo poluvrijeme je također mnogo bolje igrao. Propustili su domaći fudbaleri nekoliko dobrih prilika, no lopta jednostavno nije htjela u gol Metalista. gosti sa druge strane u 81. minuti dolaze do izjednačenja preko Cristiana Villagra iz prve prave prilike na ovoj utakmici.

Gosti su pet minuta kasnije došli do gola koji ih je odveo do plasmana među osam najboljih. Strijelac pobjedničkog gola bio je Cleiton Xavier u 86. minut, te je tako odveo svoj tim do  prolaska u četvrtfinale.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti