Metalist ubjedljiv protiv Salzburga

Metalist ubjedljiv protiv Salzburga

Midhat Šljivak

Metalist iz Kharkiva, plasirao se u osminu finala Europa lige nakon što su večeras u Salzburgu slavili pobjedu sa visokih 4:0.

Gosti su poveli već u prvoj minuti utakmice kada mrežu Salzburga pogađa Taison, a do kraja poluvremena putnik u dalji tok takmičenja je već bio poznat. 

Jonathan Cristaldo je sa dva gola u završnici prvog poluvremena srušio sve nade domaćina da mogu do pozitivnog rezultata u ovom susretu.  

U nastavku susreta ukrajinski tim je mirnom igrao održavao vodstvo. Ipak, uspjeli su postići i četvrti gol u ovom susretu. Ubjedljiv trijumf od četriri gola razlike donio im je Marko Dević u 90. minuti utakmice za konačnih 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.