Metalleghe siguran protiv Viteza

Federalni prvoligaš nadigrao premijerligaša

Metalleghe siguran protiv Viteza

S. Mlaćo

U kontrolnom meču Metalleghe BSI je jučer u Vitezu sa 2:0 savladao istoimenog premijerligaša.

Oba gola za Jajčane postigao je Admir Goloman u prvom dijelu meča kada su na terenu bile najjače postave oba tima. Mogao je Goloman postići i treći gol na ovom meču,  ali je lopta nakon njegovog šuta i lijepe akcije napadačkog reda Kraljeva, završila umalo pored gola. Dobre prilika imali su i Marin i Handžić, ali je vratar Viteza dobro intervenisao. Domaćin je imao također dvije dobre prilike ali je i vratar Kraljeva Ramić bio na visini zadatka i sačuvao svoju mrežu.

Metalleghe je meč počeo u sastavu: Ramić, Kovač, Alispahić, Hreljić, Fejzić, Kukavica, Marin, Pljevljak, Radulović, Goloman i Handžić. U drugom dijelu još su igrali: Jamaković, Tankuljić, Aščić, Čosić, Opardija, Jurević, Samardžić, Sabljić i Zelenika. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je ovo peti kontrolni meč Metalleghe BSI (Željezničar BL 3:4, Sloboda MG 2:1, Široki Brijeg juniori 4:0, Novi Travnik 0:0, Vitez 2:0), a generalku pred prvenstvo Kraljevi će odigrati u subotu u Bugojnu protiv Iskre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi