Metz bolji od Hadžibegićevog Dijona

Druga francuska fudbalska liga

Metz bolji od Hadžibegićevog Dijona

Adnan Beganović

Večeras je na rasporedu bilo 26. kolo druge francuske fudbalske lige u kojem su favoriti ubilježili pobjede, dok je Dijon kojeg sa klupe predvodi Faruk Hadžibegić doživio novi poraz.

Nakon ispadanja iz francuskog kupa od Grenoblea, momčad Faruka Hadžibegića poražena je večeras u 26. kolu prvenstva od Metza. Golove za domaće postigli su Mendy u 45. i Cisse u 86. minuti susreta. Ovom pobjedom Metz se učvrstio na drugom mjestu tabele, dok je Dijon novim porazom opet bliže dnu nego sredini tabele.

Važnu pobjedu u borbi za ulazak u prvu francusku ligi ostvarila je momčad Montpelliera na svom terenu protiv Chateaurouxa. Domaćini su poveli preko Fana u 24. minuti, dok je na 2:0 povisio Montano u 46. minuti, a pogodak za konačan rezultat od 3:0 postigao je Costa u sudijskoj nadoknadi vremena.

26. kolo druge francuske lige, rezultati:
Boulogne – Brest 0:1
Guingamp – Vannes 1:1
Reims – Bastia 2:0
Tours – Troyes 4:3
Metz – Dijon 2:0
Montpellier – Chateauroux 3:0
Strasbourg – Clermont 2:0

Poredak: Lens 51 (-1), Metz 46, Montpellier 44, Strasbourg, 43, Angers 42 (-1)....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.