Metzelder: Manchester je tražio Raula

Metzelder: Manchester je tražio Raula

Manchester United je pokušao ranije ove sezone da na Old Trafford dovede napadača Schalkea Raula Gonzalesa, tvrdi njegov saigrač Christophe Metzelder.

Metzelder je i prije Schalkea bio Raulov saigrač u Real Madridu, a onda su obojica preselili u redove njemačkog bundesligaša Schalkea.

"Manchester United je ranije ove sezone pokušao dovesti Raula u Englesku. On mi je pričao o tome, a ne znam da li je to uzimao u razmatranje. Igrači kao on uvijek imaju ponuda, a ja sam ga nagovarao na Schalke i drago mi je što nisam pogiješio", rekao je Metzelder.

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson u više je navrata izjavio tokom godina kako smatra Raula jednim od najboljih napadača koje je ikada gledao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.