Metzelder objavio kraj profesionalne karijere

Bivši igrač Dortmunda, Reala, Schalkea..

Metzelder objavio kraj profesionalne karijere

A. Haznadarević

Stameni njemački defanzivac Christoph Metzelder, objavio je kraj svoje profesionalne fudbalske karijere, budući da više nije imao snage da se bori sa povredama.

Tridesetdvogodišnji bivši reprezentativac Elfa, koji u svojim vitrinama ima zlatne medalje njemačke Bundeslige, španske Primere, te titulu DFB kupa Njemačke. 

Karijeru je počeo u Preussen Munsteru, prešavši u Borussiju Dortmund postao je zapažen na evropskoj fudbalskoj sceni, pa je uskoro preselio na Santiago Bernabeu gdje je boravio tri sezone. Posljednja stanica je bio njegov Schalke, u kojem je igrao još kao junior.

"Zahvalan sam na 13 godina profesionalne karijere. Gledajući unazad, mislim da se nisam mogao nadati boljoj karijeri, a čak i povrede su dio te priče", rekao je Metzelder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.