Mexesu tri utakmice suspenzije zbog udaranja Borriella
Philippe Mexes

Mexesu tri utakmice suspenzije zbog udaranja Borriella

Edmir Škorić

Philippe Mexes je u velikom italijanskom derbiju, Milan - Juventus, bez lopte udario Marca Borriella. Promaklo je to glavnom sucu, ali ne i kamerama.

Francuski branič Milana udario je nekadašnjeg napadača Rossonera bez lopte. Nije to sudac primijetio pa je prošao nekažnjeno.

Međutim, njegov lakat na licu Borriella donio mu je tri utakmice suspenzije. Tako će Milan ostati bez još jednog važnog igrača za važne utakmice u borbi za Scudetto. Zbog udaranja je nedavno suspendiran Zlatan Ibrahimović.

Inače, derbi na San Siru završen je bez pobjednika (1:1), a domaćinu je poništen čist gol kojeg je postigao Sulley Muntari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti