Meza objavio sastav za utakmicu sa Španijom

Meza objavio sastav za utakmicu sa Španijom

Novi selektor Meksika, Enrique Meza, objavio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu protiv Španije 11. avgusta. Na spisku se nalazi 19 igrača, od kojih 12 koji su igrali na SP u Južnoj Africi.

Na spisku nema dvojice veterana, koji su na Mundijalu bili ponajbolji. Na spisku se nisu našli golman Oscar Perez i napadač Cuauhtemoc Blanco, također nema ni Guillerma Franca, Ricarda Osorija, Alberta Medine, a na spisku je nekoliko novih igrača.

Meza je pozvao Jonathana dos Santosa, vezistu Barcelone i brata Giovanija dos Santosa, kojeg Javier Aguirre nije vodio u Južnu Afriku. Novi su također Elias Hernandez, napadač Morelije, kao i Eneique Esqueda, napadač Americe.

Sastav Meksika:
Golmani: Guillermo Ochoa (America), Jesus Corona (Cruz Azul).
Odbrana: Paul Aguilar i Leobardo Lopez (Pachuca), Rafael Marquez (New York Red Bulls), Francisco Rodriguez and Carlos Salcido (PSV Eindhoven), Hector Moreno (AZ Alkmaar), Fausto Pinto (Cruz Azul).
Sredina: Efrain Juarez (Celtic), Gerardo Torrado (Cruz Azul), Jonathan dos Santos (Barcelona), Andres Guardado (Deportivo La Coruna), Pablo Barrera (West Ham).
Napad: Javier Hernandez (Manchester United), Giovani dos Santos (Tottenham), Carlos Vela (Arsenal), Elías Hernández (Morelia) i Enrique Esqueda (America).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.