M'Gladbach uhvatio Bayern na spavanju

Bundesliga, 18. kolo

M'Gladbach uhvatio Bayern na spavanju

Nakon petonedeljne pauze, prvom utakmicom 18. kola Bundeslige, nastavljeno je njemačko fudbalsko prvenstvo, a Borussija Moenchengladbach je kao domaćin iznenadila Bayern i upisala ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:1.

Bavarci su odigrali dosta blijedu utakmicu, očigledno još uvijek "uspavani" od zimske pauze, što je domaća ekipa pametnom igrom znala iskoristiti.

Borussija je povela već u 11. minuti, nakon lošeg ispucavanja Neuera, lopta je došla do Reusa koji sa nekih 30 metara pogađa prazan gol Bayerna za veliko slavlje domaćih.

Bayern je jedinu pravu priliku imao u 14. minuti kada je Gomez nakon centaršuta Robbena šutirao glavom, a Ter Stegen fenomenalno odbranio.

Pokušali su Bavarci i u 31. minuti preko Kroosa, ali nije bilo promjene rezultata, a onda je iz jedne kontre, nakon pasa Hankea, Herrmann u 41. minuti ostao sam i udvostručio prednost Moenchengladbacha, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme je donijelo terensku inicijativu Bayerna, ali bez većih prilika, a onda je nakon sjajnog pasa Reusa, Hermann u 72. minuti lagano zaobišao Neuera i pogodio za visokih 3:0.

Samo četiri minute kasnije, Schweinsteiger je nakon jednog kornera smanjio na 3:1, što je, ispostavilo se, bio konačan rezultat ovoga meča, u kojem je Gladbach zasluženo slavio i približio se Bayernu na samo bod zaostatka.


Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.