"Mi smo Željo i samim tim smo favoriti"

Josip Kvesić, lijevi bek Plavih sa Grbavice

"Mi smo Željo i samim tim smo favoriti"

Željezničar će u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine igrati mali gradski derbi sa Olimpicom. Prva utakmica bit će odigrana na Grbavici 28.09., dok će revanš uslijediti 19.10.

Vukovi nikada u svojoj historiji nisu savladali Plave sa Grbavice, a lijevi bek Željezničara Josip Kvesić smatra da se ta tradicija može nastaviti i kroz dvije utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

"Mislim da se ta tradicija može nastaviti i kroz utakmice osmine finala Bosne i Hercegovine. No, sigurno neće biti lako, to  je pokazala i nedavna utakmica na Koševu. Međutim, mi smo Željo i samim tim smo favoriti", rekao je Kvesić za SportSport.ba.

"Sigurno je da će nam pomoći i ova nedavna utakmica protiv Olimpica, jer smo se mogli upoznati i sa nekim nedostacima u njihovoj igri. No, vidjelo se da raspolažu sa kvalitetnim igračima. Sigurno je da moramo pružiti maksimum kako bi se plasirali u četvrtinu finala", dodao je lijevi bek Plavih.

Na pitanje da li bi volio u finalu igrati protiv Širokog Brijega u kojem je ponikao, Kvesić je dogovorio: "Bilo bi to lijepo finale, ali prvo moramo pobijediti Olimpic i onda doći do toga".

Željezničar u narednom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje Borcu, a u slučaju pobjede u ovom susretu, Plavi bi se približili prvopalsiranim ekipama. Kvesić smatra da izabranici Amara Osima mogu to učiniti.

"Bit će to teška utakmica. Borac ima dobru ekipu, ali mi imamo velike šanse da pobijedimo. Igramo dobro, a i rezultati su na našoj strani. Bit će to dobra utakmica, jer obje ekipe igraju nogomet", dodao je lijevi bek Željezničara za kraj razgovora.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.