Middlesbroughovi skauti prate Papca

Middlesbroughovi skauti prate Papca

Edmir Škorić

Gostovanje Glasgow Rangersa kod Falkrika narednog vikenda, moglo bi biti presudno za daljnu karijeru bh. internacionalca Sašu Papca, obzriom da je trener Middlesbrougha Gareth Southgate poslao svoje skaute da ga "špijuniraju"

Naime, britanski tabloid Daily Record piše kako je Middlesborughu potreban lijevi bek, a trener Southgate upravo u Papcu vidi idealno rješenje za tu poziciju.
Nakon zimske pauze, prvenstvo u Škotskoj počinje narednog vikenda, a Glasgow Rangers gostuje Falkriku gdje će se, po svemu sudeći, na tribinama naći skauti engleskog prvoligaša.

Bivši bh. reprezentativac je također bio povezan sa mogućim prelaskom u francuski St. Etienne, ali je ipak ostao je na "Ibroxu". Ove sezone je uzdanica Rangersa, "uštelio" se u prvu postavu i ove sezone je odigrao 24 od ukupno 29 prvenstvenih utakmica.

Bivši igrač bečke Austrije ubilježio je 25 nastupa u nacionalnom dresu Bosne i Hercegovine. Ukoliko bi Saša zaista zadovoljio skaute "crveno-bijelih" i prešao na "Riverside", bio bi jedini naš igrač u najjačoj ligi na svijetu. Sigurno je da bi u slučaju odlaska na Ostrvo, Saša Papac još više "natjerao" selektora Blaževića da ga pokuša vratit tamo gdje mu je i mjesto, u odbranu svoje reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.