Mido izostavljen s popisa Egipta

Afrički kup nacija

Mido izostavljen s popisa Egipta

Edmir Škorić

Egipatski selektor Hassan Shehata odabrao je popis od 23 igrača koji će nastupiti na Afričkom kupu nacija u januaru. Izostavljen je tek napadač Mido.

Mido je trebao zamijeniti povrijeđenog napadača Amir Zakija, no selektor ga je neočekivano izostavio s popisa igrača koji će nastupiti u Angoli.

Selektor je dodao neka nova imena u momčad, pa će tako odbrambeni igrač Mohamed Abdul-Ittihad Shafi i vezni igrač Mohamed Nagi 'Geddo' po prvi put nastupiti na ovakvom takmičenju. Obojica dolaze iz egipatskog Zamaleka.

Golmani: Essam Al-Hadari (Ismaili), Abdul-Wahed Al-Sayed (Zamalek), Mahmud Aboul-Saoud (Mansoura).
Odbrana: Wael Gomaa, Sayed Moawad, Ahmed Fathi (Ahli), Mahmoud Fathallah, Hani Saied, Mohamed Abdul-Shafi (Zamalek), Moatassem Salem (Ismaili), Ahmed Al-Muhammadi (ENPPI), Abdul-Zaher Al-Saqqa (Eskisehirspor , Turska).
Vezni red: Ahmed Hassan (Ahli), Shikabala (Zamalek), Abdul-Aziz Tawfik (ENPPI), Ahmed Eid (maltretiranja Hodoud), Hosni Abd-Rabou (Ahli, UAE), Hossam Ghaly (Nassr, Saudijska Arabija).
Napadači: Emad Meteb (Ahli), Ahmed Raouf (ENPPI), Al-Sayed Hamdi (Petrojet), Geddo (Ittihad), Mohamed Zidan (Dortmund, Njemačka).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.