Mihajlović: Hrvati su mi uvijek bili veliki motiv

Selektor Srbije priznao

Mihajlović: Hrvati su mi uvijek bili veliki motiv

Selektor Srbije Siniša Mihajlović nikada nije bio omiljen u Hrvatskoj, iako je rođen u toj zemlji, u gradu Vukovaru.

Mihajlović je dodatno podrgijao atmosferu izjavivši hrvatskim medijima kako je jedan od razloga što je preuzeo posao selektora Srbije zato što im je Hrvatska protivnik u kvalifikacijama za SP u Brazilu 2014. godine.

"Jedan od razloga zašto sam prihvatio ponudu da budem selektor Srbije je i taj što igramo sa Hrvatima u kvalifikacijama za Mundijal. Oni su mi veliki motiv. Hrvatska je trenutno favorit, ima bolju ekipu, što je potvrdila i dobrim igrama na Evropskom prvenstvu. Iskreno, mislim da će Hrvati biti prvi u grupi, dok ćemo se mi sa Belgijom boriti za drugo mjesto", rekao je Mihajlović za hrvatski magazin Sport Max.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti