Mihajlović: Navijači Rome su rasisti

Trener Catanije na meti navijača iz glavnog grada Italije

Mihajlović: Navijači Rome su rasisti

Trener Catanije i nekadašnji fudbaler Lazia Siniša Mihajlović osudio je ponašanje navijača Rome u četvrtfinalnoj utakmici fudbalskog Kupa Italije.

U utorak je Roma na Olimpicu savladala Cataniju sa 1:0 golom Danielea de Rossija iz 74. minute, a bivši je igrač Lazija, tokom svih 90 minuta bio na meti vrijeđanja ultrasa Vučice.

Mihajlović je nosio dres Lazia od 1998. do 2004. godine, a iako je prije toga bio i u Romi (1992.-1994.), navijači Vučice mu nikad nisu oprostili igranje za nebeskoplave.

"Ovo nije prvi put da su me navijači Rome nazvali ciganom. To je isto rasizam, ne mora se tu raditi o vrijeđanju na osnovi boje kože. Ipak, ne dira me to previše, budući se ja osjećam ciganom u sebi", rekao je Mihajlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.