Mihajlović od ponedjeljka trener Fiorentine?

Talijanski mediji uvjereni u transfer

Mihajlović od ponedjeljka trener Fiorentine?

Edmir Škorić

Prema pisanju talijanskog portala tuttomercatoweb.com, srbijanski stručnjak Siniša Mihajlović početkom naredne sedmice potpisat će dvogodišnji ugovor sa Fiorentinom.

Mihajloviću je nedavno završio ugovor sa Catanijom i bivši stoper Lazija i Intera nadomak je novog  trenerskog angažmana. U početku se spominjao kao nasljednik Jose Mourinha, no u posljednje vrijeme sve je bliži Fiorentini.

Aktuelni trener Fiorentine, Cesare Prandelli preuzet će selekciju Italije nakon SP-a u Južnoj Africi, pa će srbijanski stručnjak imati priliku zasjesti na klupu Viola.

Navodno su pregovori bili u toku, kada je zbog nesretnih okolnosti Mihajlović morao natrag u Beograd. Tačnije, riječ je o smrti njegovog oca. Ipak, 41-godišnjak će u ponedjeljak sa Toskancima potpisati dvogodišnji ugovor, piše Tuttomercatoweb.

Mihajlović je prije Catanije sjedio na klupi Bologne, no nije pokazao previše znanja, za razliku od Catanije, gdje je klub odveo ove sezone do mirne luke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti