Mihajlović: Od ponude Kineza, noćima nisam spavao

Srbijanski stručnjak sasvim iskreno

Mihajlović: Od ponude Kineza, noćima nisam spavao

D. Vejo

Kineski novac potpuno je zaludio fudbal u Evropi.

Ogromne sume izdvajaju se kako bi se evropski fudbalski velikani doveli u istočnu Aziju. Za njih, bitna je promocija najvažnije stvari na svijetu, ali ne i ljepota igre. Igrači dolaze i odlaze, ali i treneri.

Ovoga puta, pikirali su srbijanskog stručnjaka koji vodi Torino. Njegov odgovor Azijcima, bio je krajnje zanimljiv.

"Nevjerovatno je na šta su spremni samo da bi doveli pojedinog igrača ili trenera u svoju zemlju. Meni su poslali ponudu u decembru, ali ja sam čovjek koji voli posao ostaviti nedovršenim. Poslali su mi takvu ponudu, od koje nisam mogao noćima da spavam. Za jednu godinu u Kini, zarađivao bih koliko u šest sezona u Seriji A, otprilike. Ali oni nisu znali jedno, da novac nije sve u životu", kazao je trener Bikova, Siniša Mihajlović.

Torino, Serija A i porodica očigledno su mnogo draži iskusnom stručnjak nego bilo koji novac ovog svijeta. Trenutno, Bikovi zauzimaju osmu poziciju u prvenstvu sa 28 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi