Mihajlović: Totti je za mene mrtav!

Trener Bologne o kapitenu Rome

Mihajlović: Totti je za mene mrtav!

Uoči dvoboja osmine finala italijanskog fudbalskog Kupa između Rome i Bologne na Olimpicu, trener gostujuće momčadi Siniša Mihajlović otkrio je zbog čega je prekinuo svoje prijateljstvo sa Francescom Tottijem.

U svojoj dugogodišnjoj igračkoj karijeri Mihajlović je između 1992. i 1994. godine igrao za Romu, u kojoj je tada Totti tek započinjao svoj uspon.

- Ja sam manje-više zaslužan za njegov debi. Sjećam se da smo igrali protiv Brescie i da sam čuo za mladića koji jako obećava u omladinskom pogonu. Zato sam rekao tadašnjem treneru Vujadinu Boškovu da ga pozove u svoju momčad. Kada smo 15-ak minuta prije kraja vodili 2:0 tražio sam da stavi Tottija u momčad – rekao je srbijanski trener na klupi Bologne.

Datum odigravanja te utakmice bio je 28. marta 1993. godine, Totti je tada debitovao i do dana današnjeg ispisao je stranice klupske istorije.

- Naš odnos bio je odličan do prije dvije godine, ali onda je svemu došao kraj. Obećao mi je doći na moju oproštajnu utakmicu, ali mi se onda nekoliko dana nije javljao na pozive. Kasnije sam saznao da je u isto vrijeme igrao neku drugu utakmicu. Nije održao svoju riječ i zato za mene ne postoji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.