Mihojević: Sarajevo je zaslužno za moj napredak
Foto: fksarajevo.ba

Kapiten Bordo tima

Mihojević: Sarajevo je zaslužno za moj napredak

Kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo, Marko Mihojević, danas je i zvanično produžio ugovor. 

Dvadesetjednogodišnji defanzivac potpisao je novi, dvogodišnji ugovor, koji važi do 2020. godine. Mihojević, koji je rođen 21.4.1996. godine u Trebinju, odigrao je 64 službene utakmice za Sarajevo, uz četiri postignuta gola, a debitovao je za prvi tim u Gradačcu, u februaru 2015. godine

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam produžio ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo. Ovaj klub me prepoznao kao mladog igrača, doveo u svoju Akademiju, gdje sam radio, imao vrhunske uslove za bosanskohercegovačke prilike i napredovao do prvog tima. Zahvaljujući nastupima za Sarajevo, dobio sam priliku da nastupam za U-19, a potom i U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ukazana mi je velika čast kada sam postao kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo na početku ove sezone i mogu reći da za mene nije bilo dvojbe kada je u pitanju produženje ugovora.”, rekao je Mihojević, dodavši:

“Sarajevo je meni mnogo dalo. Ne samo meni, već i mnogim drugim igračima, koji su doživjeli svoju punu igračku afirmaciju u našem klubu. Kada budem išao iz kluba, želim da Sarajevo zaradi na transferu, jer ne želim da klub, koji je toliko uložio u mene, ostane uskraćen. Sretan sam što sam produžio ugovor sa klubom za kojeg sam jako vezan.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kapiten Bordo tima imao je poruku za mlade igrače, fudbalere, obzirom da je on prošao put od kadeta Sarajeva, pa sve do prvog tima, kapitenske trake i međunarodnih utakmica.

“Želim poslati poruku i mladim igračima da moraju prije svega voditi računa kakav utisak ostavljaju, te kakav odnos imaju prema klubu, koji je za ogroman broj ljudi svetinja. Sarajevo mnogo vodi računa o svojim mlađim uzrastima i kada dođe vrijeme da razmišljaju u narednom koraku u karijeri, nikada ne trebaju zaboraviti koliko im je zapravo Fudbalski klub Sarajevo pomogao u razvoju.”, zaključio je Mihojević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi