Mijajlović iz Genka prenosi Belgija - BiH?!
Marjan Mijajlović sa Edinom Džekom

Seli iz Beograda u Sarajevo

Mijajlović iz Genka prenosi Belgija - BiH?!

Marjan Mijajlović, poznati sportski komentator dao je otkaz na TV „Sportklub“ i iz Beograda seli u Sarajevo, informaciju je potvrdio ovaj novinar za SportSport.ba.

„Dobio sam odličnu ponudu sa NTV „Hayat“ i nisam mnogo razmišljao da li da je prihvatim, to jeste iz Srbije preselim u Bosnu i Hercegovinu. Osim toga, moje poreklo je bosansko i neće mi biti teško da se adapitiram u bh. metropoli“, rekao je Mijajlović, apostofiravši:

„O drugim razlozima mog otkaza na Sportklubu ne bih govorio, osim što mogu reći kako igrači menjaju klubove, normalno je da i mi novinari menjamo medijske kuće. Sve je stvar profesionalizma...“,

Mijajlović, našoj javnosti poznat je kao komentator koji obožava bh. fudbalere u Bundesligi, posebno dvojac iz Hoffenheima, Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića. Popularno, u narodima u našoj zemlji zvani „cvajta“, istakao je za naš online magazin kako će mu u Sarajevu društvo praviti djevojka, te da se raduje ponovnom susretu sa prijateljima u BiH.

„Dolazim 2. marta u Sarajevo. Prvih mesec dana upoznavaću se sa shemom rada na NTV Hayat. Već znam koje bi utakmice mogao raditi, a nije isključeno da pratim i susrete fudbalske A reprezentacije BiH, što bi mi bilo posebna čast“, naglasio je Mijajlović.

On je dodao i kako je njegov potez iznenadio i njegove kolege na „Sportklubu“, jer nisu očekivali da će se zbog posla preseliti u našu zemlju.

NTV „Hayat“ 28. marta ove godine u direktnom prenosu emitovaće narednu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“, kada će naša reprezentacija biti gost Belgije u Genku.

Poslovni potez privatne TV kuće je za čistku „desetku“, jer će gledaoci koji utakmicu decenije za BiH budu gledali putem malih ekrana uživati u uvijek sjajnim komentarima Mijajlović. Nerijetko o našim fudbalerima Mijajlović je, između ostalog, u TV prenosima s velikim uzbuđenjem govorio: „Bravo, bosanski zmajevi“, „Raduj se Bosno što imaš Vedada Ibiševića“, „Bosanska veza je opet proradila“...

Marjane, dobrodošao u zemlju svog porijekla, dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu! 

 





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.