Mijajlović više neće prenositi SP

Zato imamo Ćo(r)sovića

Mijajlović više neće prenositi SP

Marjan Mijajlović više neće prenositi utakmice Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi na javnim tv-servisima Bosne i Hercegovine.

Nakon što je ovom komentatoru Federalne televizije dodijeljeno da komentariše otvaranje Svjetskog prvenstva između Južne Afrike i Meksika, Radio televizija Republike Srpske odlučila ga je ukloniti sa drugog poluvremena.

Ovakav je gest naljutio sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini, a još više nas ljuti što smo primorani slušati Dragišu Ćo(r)sovića, dokazanog nacionalistu i ratnog huškača.

Žalosno je što se do sada povodom ovog nije oglasio niko. Gotovo niko. RTRS je izdao priglupo saopštenje u kojem navodi kako Mijajlovićeva boja glasa iritira gledaoce, te da ovaj komentator daje previše informacija!? Iz tog je razloga Mijajlović uklonjen, a umjesto njega je doveden "biser" u liku Dragiše Ćo(r)sovića.

Pomalo nevjerovatno zvuči činjenica da niko u Javnom RTV servisu Bosne i Hercegovine nije upoznat sa Ćo(r)sovićevim zaslugama u ratu i nacionalističkom opredjeljenju.

Jadne su svi javni bh. emiteri kada im je Mijajlović najveći problem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.