Mijo Jelić pomogao Posušju
Stadion u Posušju se ipak neće koristiti samo za ispašu stoke

Čapljina ispala u Drugu ligu

Mijo Jelić pomogao Posušju

SportSport.ba

Vijesti koje su stigle iz Posušja za sve ljubitelje sporta u Čapljini bile su razočaravajuće. Naime, Posušje će naredne sezone ipak igrati u Prvoj ligi FBiH što automatski znači da će Čapljina preseliti u Drugu ligu. Posušacima je uvelike pomogao i predsjednik Širokog Brijega, Zlatan Mijo Jelić pa je dug od 650. 000 KM smanjen za 320. 000 KM.

Posljednji plamen nade je ugašen, ostanak nije izboren tako da će se naredne sezone na Bjelavama igrati drugoligaške ekipe iz grupe Jug. Treba reći kako konkurencija u Drugoj ligi nikad nije bila jača, jer pored Čapljine važnu ulogu će igrati Brotnjo, Branitelj, Sloga Uskoplje pa i Tomislav tako da će se voditi neizvjesna borba za prvo mjesto.

Ipak, u Čapljini vjeruju kako će se sa novim trenerom Jusufom Čizmićem uspjeti izboriti povratak u Prvu ligu FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.