Mikelini spreman za derbi, bez Malkočevića
Malkočević zbog operacije slijepog crijeva neće voditi ekipu protiv Zrinjskog

Sloboda dočekuje Zrinjski

Mikelini spreman za derbi, bez Malkočevića

Sutrašnji derbi susret koji će Sloboda igrati na svom Tušnju protiv NK Zrinjskog Tuzlaci dočekuju sa optimizmom i pored činjenice da na klupi neće biti Sakiba Malkočevića kojeg je operacija slijepog crijeva udaljila sa travnatih terena.

Do povratka Malkočevića, ekipu je preuzeo prvi pomoćnik Adnan Osmanhodžić što bi trebala biti i jedina promjena u sastavu crveno-crnih.

Iako je za susret bio upitan Nikola Mikelini, on će po svemu sudeći biti među prvih jedanaest tuzlanske ekipe.

Mikelini se žalio na povredu, ali je jučer počeo sa treninzima i vjerujem da će biti spreman za ovu utakmicu. Ostali igrači su maksimalno spremni, nema igrača sa kartonima i uvjeren sam da ćemo pred svojom publikom pružiti jako dobru partiju.”, rekao je Osmanhodžić na današnjoj pres konferenciji.

Ultrasi najavili dolazak
Organizovani dolazak je najavilo i oko 200 navijača iz Mostara, koji će biti smješteni u prostoru iza sjevernog gola, a iz uprave crveno-crnih pozvali su svoje navijače, popularne "Fukare" da u što većem broju dođu na stadion i pruže podršku timu kroz fer i sportsko navijanje.
Visoke ambicije Slobode

Imamo velike šanse da se u kup UEFA plasiramo kroz kup. Ipak, nismo se odrekli ni visokog plasmana i u prvenstvu i borićemo se za svaki bod. Ukoliko sutra uspijemo savladati Zrinjski i u nastavku ne napravimo neki kiks, mislim da imamo dobre šanse da na kraju sezone budemo drugi.”, kaže Enes Mešanović, direktor FK Sloboda.,

Sutrašnja utakmica počinje u 16. sati, a glavni sudija je Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.