Najbolji rukometaš današnjice proživljava veliku životnu dramu

Sjajni Mikkel Hansen

Najbolji rukometaš današnjice proživljava veliku životnu dramu

Admin Čaušević

Danski reprezentativac Mikkel Hansen već godinama nosi epitet najboljeg rukometaša svijeta. 

Za Hansena je prije nekoliko dana završena sezona nakon što je ustanovljeno da boluje od opasne bolesti.

Danac je prošle sedmice operisan u Danskoj zbog problema s hrskavicom koljena, a nakon povratka u Francusku nastali su ozbiljni problemi.

Naime, ovaj 34-godišnjak je obolio od upale vene u kombinaciji s plućnom embolijom, ali što je najbitnije trenutno nije životno ugrožen.

Hansena sada čeka četiri do šest mjeseci jer će se bolest tretirati antikoagulansima koji "nisu kompatibilni s kontaktnim sportom visokog nivoa" kako je navedeno u saopštenju.

S Danskom je osvojio sve što se može osvojiti, dok je tri puta i zvanično izabran za najboljeg rukometaša svijeta. Već deset godina je član PSG-a, ali s ovim timom nikad nije uspio osvojiti Ligu prvaka.

Prošle godine je dogovorio da od sezone 2022/23 nastupa za Aalborg, ali upitno je da li će više ikad istrčati na rukometne parkete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi