Milan 26. maja gostuje DC Unitedu
RFK stadion 26. maja će biti ispunjen?

Prijateljska utakmica

Milan 26. maja gostuje DC Unitedu

Edmir Škorić

Američki DC United je najavio odigravanje prijateljske utakmice protiv italijanskog Milana na RFK stadionu 26. maja ove godine.

"Prioritet je svake godine dovesti neku međunarodnu ekipu na područje Washingtona", kazao je predsjednik DC Uniteda Kevin Payne, te dodao.

"AC Milan je jedan od najboljih klubova u Europi te će tako naši navijači imati priliku pogledati veliku utakmicu, a naši igrači imat će težak test. Nadalje, mi smo oduševljeni da budemo u mogućnosti ponuditi ovu utakmicu i, potencijalno, nadolazeće utakmice protiv dvaju velikih evropskih klubova, koje također planiramo dovesti u Washington".

Bit će to prvi sudar ikada ove dvije ekipe, a direktor Milana Umberto Gandini je jako uzbuđen zbog ovog meča.

"Vrlo smo sretni da se opet vraćamo na RFK stadion, ali ovaj put je u pitanju utakmica sa DC Unitedom. Nakon talijanskog Superkupa iz 1993. godine i prijateljske utakmice s Barcelonom prije nekoliko godina, to će biti velika utakmica s jednom od najuspješnijih momčadi u povijesti MLS-a."

Iako će Rossoneri nastupiti bez većine svojih "zvijezda", koje će se u tom periodu pripremati sa svojim reprezentacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo, utakmica će zasigurno biti prava atrakcija za sve tamošnje zaljubljenike u najvažniju sporednu stvar na svijetu, a na prostoru SAD-a ih je svakim danom sve više.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.