Milan Đurić iz Cesene prešao u Cittadellu

Nova posudba

Milan Đurić iz Cesene prešao u Cittadellu

Nakon polusezone provedene u redovima Cesene, bh. napadač Milan Đurić karijeru ponovo kao posuđen igrač Parme nastavlja u Cittadelli.

„Dat će nam dodatnu snagu u igri prema naprijed. Radi se o mladiću sa odličnim fizičkim predispozicijima za jednog napadača. Odličan je u igri glavom, a u ako zatreba može igrati čak i u veznom redu,“ kazao je predsjednik Cittadelle Andrea Gabrielli.

Milan Đurić jesenas je odigrao 13 utakmica u Seriji B i dvije u Kupu Italije, postigavši tri pogotka. U finišu jesenjeg dijela sezone nije igrao zbog povrede pete.

Cittadella se nalazi na 19. Mjestu Serije B sa 21 bodom i do kraja sezone joj slijedi grčevita borba za opstanak.

Osim Cesene, Đurić je u Italiji nastupao i za Ascoli, Crotone, Cremonese, Trapani i Parmu sa kojom je vezan ugovorom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.