Milan dogovorio transfer Amelie iz Genove

Milan dogovorio transfer Amelie iz Genove

Edmir Škorić

Golman Marco Amelia dobio je dopuštenje Genove da potpiše ugovor sa Milanom, a to je potvrdio i predsjednik kluba Enrico Preziosi.

Nakon Leccea, Parme, Livorna, Palerma i Genove, Marco Amelia će od naredne sezone nositi dres Milana.

"Već smo sklopili dogovor. U ponedjeljak će proći liječnički pregled, a u utorak će biti i službeno igrač Milana", kazao je Enrico Preziosi, predsjednik Genove.

Marco Amelia će se za "jedinicu" na San Siru boriti sa Abbiatijem, dok će Brazilac Dida ovog ljeta 'okačiti kopačke o klin'. Osim toga, Milan će Marco Storarija, golmana koji je bio posuđen Sampdoriji prošle sezone, po svemu sudeći, prodati Juventusu.

Genoa će kao zamjenu za Ameliju dovesti Stefano Sorentina, golmana Chieva iz Verone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.